Danmarks Grønneste Kommune

Christian Bro Formand Miljø & Teknikudvalget (A)

Fredericia har altid været en foregangskommune for grøn omstilling – selvom vi er gode til at glemme det. Den viden og erfaring, der er opnået undervejs skal vi udnytte til at sikre fremtidens arbejdspladser. Og fordi vi har en ambitiøs og realistisk tilgang til fremtiden, går Socialdemokratiet til valg på at gøre Fredericia til Danmarks grønneste kommune.

I Fredericia har vi længe arbejdet målrettet for grøn omstilling og bæredygtig energi, og vi har taget hånd om klimaudfordringerne. Men vi har også travlt, hvis vi skal nå klimalovens mål om en 70 % reduktion af CO2-udledningen i 2030 og om at være CO2-neutrol i 2050.

Byrådets ambitiøse klimaplan fra sidste år er, med de 53 indsatser, et vigtigt skridt på vejen. Og vi har allerede vist, at vi kan tiltrække virksomheder, der er førende i energiomstilling. Det skal vi sammen styrke og udvikle.

Virksomheder med de nyeste, grønne teknologier skal være et kendetegn for Fredericias erhvervsliv, fordi vi allerede er et knudepunkt for grøn omstilling i Danmark.

At vi har taget spadestikket til et stort brintanlæg er et rigtig godt eksempel. Med brintanlægget bliver fremtidens ”energieventyr” til virkelighed – lige her i Fredericia. Dermed går vi ikke bare foran på bæredygtighed, men vi skaber og fastholder mange gode, grønne arbejdspladser.

Det samme skal vi gøre i resten af kommunen. Med den grønne omstilling vil vi fremtidssikre Fredericia, så vi kan vinde kampen om klimaet, arbejdspladser og tilflyttere. Så sikrer vi vores førerposition – og inspirerer andre kommuner til at følge trop. 

Og Fredericia Kommune skal selvfølgelig gå forrest. Socialdemokratiet vil tænke klimabelastning ind i alle kommunens beslutninger.

Efter valget 16. november vil vi indregne realistiske priser for CO2-udledning i vores budgetter og udbud. Både når det gælder ejendomsdrift og når det gælder kommende anlæg og nybyggeri. Og vi vil arbejde for, at alle de virksomheder vi ejer helt eller delvist gør præcis det samme!

Sammen, allesammen, vil vi gøre Fredericia endnu grønnere.